Pappa 50 år!

Herr Barn var inte trött i morse så det var bara att gå upp. Åkte en sväng till Överby med Thonie, kollade lite affärer och käkade McFlurry.
Tog en tripp till pappa och "förfirade" honom lite på hans 50-årsdag. Faster och kusin med sina barn var där bland annat, mysigt!

Blev mer firande framåt kvällen med smörgåstårta, tårta och massa mys!

Ligger nu i sängen och mini käkar och sover fram och tillbaka. Känns som han sovit hela dagen, men jag hoppas att han vill sova i natt också, jag ser i kors av trötthet.

Unge herrn

För att få lite jämnvikt på dagen och natten bestämde sig det lilla barnet att vara vaken typ hela natten. Och sen strejkade han och skulle inte sova i sin säng. Han har sovit i våran hittils men med Meya hemma är det säkrare för honom i sin säng.
Meya är världens snällaste men hon fattar inte att han är lite ömtålig och inte ska stås på eller liggas på.

Nu äter mini och sen hoppas jag att han är trött, för det är jag!

BRA dag!

Dagen börjar med att vi vaknar (nähä) och alla är friska! Peppar, peppar. Gör oss i ordning lite för att gå till BVC då pappa ringer och berättar att han köper sin nya bil i veckan vilket innebär att vi får hans (eller låna på långtid, rättare sagt). Att ha en stor bil så att vi kan ta oss någonstans känns SÅ skönt!

Iallafall, BVC gick bra. Mini väger nu 4500 gram och är 56,5 cm lång och i morgon (om två timmar mer exakt) blir han tre veckor.
Tog en sväng förbi Fidos så jag kunde låna vågen där och jag har gått ner till samma vikt som jag hade när jag skrev in mig på MVC i vecka 15. Gött!

Som om inte detta vore nog lyste solen och allt kändes bra, så medan Pontus köpte mat köpte jag två trisslotter, varav vinst på ena med 1000 kr, härligt!

Även hämtat Meya, lämnat Lucas hos sin mamma och promenerat med Kenny, Carro och lilla Bella. Bella sprang och bet i Meya hela vägen och med hennes dreggel och denna kylan såg Meya till slut ut som ett lejon med spikes.

Även fått betalt räkningar och skickat in mamma- och pappadagar.
I morgon blir det en sväng till Överby och sedan till pappa för att fira honom på hans 50-årsdag!

Söndag

Det blev inget mer av Lucas sjukdom, men jag nojar fortfarande.
Vill hålla mig frisk, framför allt för minis skull, men i morgon är det dags för BVC och på tisdag fyller pappa 50 så det vill jag ju kunna vara med och fira!

Ligger fortfarande i mitt sovrum, var dock ute och gick med mamma en timma för en stund sen. Kallt men uppfriskande ;) Skönt att komma ut lite.

Är galet hungrig. Har konsumerat en liter blåbärssoppa och en banan idag, men vågar fan inte mer. Jävla emetofobi.

Inlåst

Ligger fortfarande inlåst. Fått i mig ett halvt glas vatten idag och jag tycker så jävla synd om mig själv.

Min lilla fina, älskade pojke har varit grinig idag. Varit ett jävla liv omkring mina tuttar. Äta, inte äta, äta, inte äta. Han mår kanske också dåligt. Ska se om han kan tänkas vara ensam en liten stund (självklart med pappa hemma).
Nej, käk igen.
Iallafall, snart vill jag ut en sväng! Trött på detta rummet nu.

Ångest

40 minuter efter förra inlägg kräktes Lucas efter en frukost han inte ville äta. Jag låste in mig på sovrummet, fick lite panik och ångest, åkte och handlade magsjukegrejer samt lämnade tillbaka bilen vi lånat för att åka till Göteborg med, kom hem och ligger fortfarande inlåst på sovrummet.

Jävla liv ibland alltså, när kommer medvinden?
Ångest.

Inte sant :(

Det här är inte sant! I morse när jag skulle ta upp Lucas var det blött (i en gulaktig färg) i hela sängen! Mest på lakanet men även lite på kudden och täcket. Tröjan och byxorna var genomblöta. "Han har spytt", var min första tanke och där fick Pontus ta över. Visade sig att blöjan var överfylld och hade läckt så raka vägen till badet för honom. Allt utom sängen in i tvättmaskinen på 60 grader och 3 dl tvättmedel.

Har fortfarande inte räknat ut om det bara var blöjan eller om han spytt (eller både och) men med min vanliga tur är det den där jävla magsjukan och jag har ångest, ångest, ångest!

Skulle åkt till Göteborg på kalas idag men nu är det tveksamt.

Ångest, ångest, ångest. Fan!

Fortfarande...

Fortfarande, fortfarande friska!

Har städat hela dagen, nu matar jag mini och Pontus lagar mat till oss, gott :)
Efter maten ska Lucas till sin farmor en sväng medans vi andra åker till Överby. Får inte plats allihopa + syskonvagn i min lilla bil, men nästa vecka blir vi förhoppningsvis med större! Får reda på det i eftermiddag, håller tummarna!

Fortfarande friska

Än så länge har vi andra klarat oss från att bli sjuka. Hoppas, hoppas. Fick i mig två bananer i går kväll och i morse tryckte jag i mig tre rostmackor och en jävla massa blåbärssoppa. Nu får det bära eller brista.

Strax är det dags att ge mini ett bad, somna Lucas, städa upp här hemma och sen gå ut en sväng. Är härligt väder idag!

Vill inte!

Har legat i min säng med mini på magen i stort sett hela dagen. Han har sånt behov av närhet idag och blir jättearg om jag lägger honom ner även om det bara är för några minuter. Vill inte att Pontus ska ta honom heller, vill minska risken för sjukdom så mycket jag kan.

Men mysigt är det, jag klagar inte :) Dock vaknar han då och då av att han har ont i magen, det känns jobbigt! Skulle åkt och köpt magdroppar igår men vågade inte åka iväg när Pontus kände sig dålig.

Det här med magsjuka är min mardröm, har kräkfobi och har i alla år gjort ALLT jag kan för att hålla mig ifrån det, vilket funkade superbra tills Lucas började på dagis. Smittohärdar är vad dom är dom där ungarna!
Så alltså har jag inte ätit något sedan i förrgår förutom två mackor jag vågade få i mig i går kväll - med andra ord är jag hungrig som en varg på detta!

Magsjuka :(

Igår var planen att åka till Överby och sedan hämta Meya, men Pontus mådde dåligt så vi hoppade det och slappade bara hemma. Jag och Lucas tog en promenad till kiosken. En timma tog det, sen blev han trött så jag fick bära honom halva vägen tillbaka.

Tänkte han skulle sova gott men sedan vaknade han och vägrade somna om, var vaken iallafall ett par timmar och somnade säkert inte försen runt ett.

Där under natten bröt Pontus magsjuka ut och jag är förstörd. HATAR magsjuka och eftersom jag vet att jag kommer bli sjuk jag med är jag knäckt och hatar allt. Fick även avboka mötet med försäkrings-snubben som skulle komma idag och mammas besök i morgon, hade verkligen sett fram emot det sistnämnda.

Nu ska jag lida lite till. Har mini på min mage så det känns lite okej vissa stunder ändå, HOPPAS han får vara frisk iallafall!

Mys

Hård dag idag, har huvudvärk och det har jag i vanliga fall aldrig. Lucas gör oss lite galna men efter att han har sovit middag ska vi gå ut och leka :)

Mini får kväljningar av sin medicin, gråter och hatar den och jag vill bara gråta. Hoppas det hjälper så han kan bli frisk bara!



Bild från igår då jag kom hem efter att ha varit på Apoteket en sväng. Mys!

Myskväll

Fick besök av Emma och Pierre som hade med sig jättefina presenter till mini. En kofta, ett par byxor, en mössa och ett par helt underbart söta små skor, tack!

Lucas är svartsjuk och trotsar och jävlas tills vi blir galna, vill hela tiden bli buren och är inte alls nöjd med att inte vara ensam. Får hämta hem Meya så har han iallafall henne :)

Nu ligger mini och myser på min mage, jag är kär. Ganska fantastisk är han den där killen!

Söndag

Efter 3,5 timmar på NÄL visste man fortfarande inte exakt vad det var, men fick recept på medicin för "misstänkt hudinfektion".

Efter sjukhusbesök var det kalas i Skogshagen där vi firade mamma, morfar och moster Maria som fyller år i januari.

Nu blir det tvätt och städ!

NÄL - Akuten

Minis utslag runt ögonen hade blivit värre i morse, så tog en tripp till akuten efter att ha pratat med sjukvårdsupplysningen. Kom in direkt, kollade puls (?), temp och vikt och nu har vi väntat en timma och jag vet inte på vad?

Blir galen på detta. Jimmy åkte med upp, han skulle på någon grym bandymatch kl ett så han är också halvnöjd..

Fredag

Full fart idag, när jag ändå var uppe tidigt passade jag på att tvätta en del, så kom en kvinna från BVC. Liten namnlös har gått upp nästan 400 gram sen i fredags. Begriper inte hur, men antar att det är resultatet av konstant käkande i en vecka.

Pappa kom och vi försökte få bukt med kylan här inne. Har en medeltemperatur på 17 grader här inne. Som kallast 16 i vissa rum och som varmast 18 i andra.

Tog sedan en promenad till Spikön och matade fåglar. Kom fram kanadagäss till oss som inte alls var rädda, JAG var. Dom har ju inget rykte om sig att vara pålitliga dom där, men dom var snälla mot oss :)

Nu: äta något och sen ge fan i att vara nyttig och äta allt sött jag har hemma! Har tre kg kvar att bli av med för att nå vikten jag hade på inskrivningen på MVC, 6-7 till målvikten och det är iallafall fem månader till bikinisäsong, så jag ska inte stressa ;)

Underbara natt!

Igår hämtade vi även Lucas, han var väl sådär förtjust i mini. När mini käkade skulle han också vara i mitt knä, för rättvisan antar jag ;)

Inatt sov den lilla namnlösa HELA natten förutom dom tre-fyra gångerna han skulle äta, och för omväxlings skull var det Lucas som vaknade halv sju och ville gå upp istället.
Kommer aldrig vänja mig vid det här!

Heldag!

Fullt upp idag! Mini har fått massa fina presenter, massa kläder av Pia och Gunilla och gosedjur och snuttefilt av Mai-Liss. Lucas fick också present och även vi; två galet fina lampor som passade helt perfekt i vardagsrummet!

Mamma hade med sig fantastiska champinjon-crêpes och semlor och Gunilla hade med sig bullar och citronmazariner från Ritz. Gick sådär med min nyttighet som jag började idag ;)

Har redan gått och lagt mig i sängen, sova tidigt! I morgon kommer dom från BVC, pappa kommer och ska täta fönster och så sprang jag på min hyresvärd i trappen förut så fick sagt vad jag tyckte till honom. Han lovade att komma förbi i morgon också.

Hatar min hyresvärd

Min hyresvärd är sämst.
När vi flyttade in verkade allting så sjukt bra och han lovade det ena och det andra. Det fattades små, runda, vita saker som skulle sitta på väggen, ett element var borta (i november?!), en skåpslucka är på ommålning, det vart så kallt i lägenheten att vi fick låna hem en kupévärmare för att Lucas blev sjuk, och inga termostater till något element fanns. Detta lovades under visningen 1,5 månad tidigare att det skulle varit åtgärdat, men icke.
Inte heller var det städat när vi flyttade in, fruktansvärt äckligt!

Efter massa tjat kom ÄNTLIGEN elementet till vårat sovrum. Det läckte fortfarande. Han höjde värmen i lägenheten men fortfarande får vi gå med tofflor och tjocka tröjor. Pontus kör till och med på långkalsonger under sin one-piece. Det visade sig att handfatet i badrummet läcker, att fönsterna drar och att det är så lyhört att man hör grannarna prata fast dom pratar i normal samtalston. En dag försov jag mig men vaknade som tur var av grannens larm. Mobil-larm var det så ändå inget speciellt.

När man tvättar kommer man ofta ner och dörren till tvättstugan är öppen, vilket även grannarna har kommenterat. Samma grannar upptäckte även mögel-och fuktskador i sin lägenhet, samt igår hade någon brutit sig in i deras källarförråd. Hyresvärden svarar dom inte ens.

Grannen under får tvätta håret i tvättstugan för det är fel på deras rör i badrummet så allt vatten kommer upp och det är inget stopp som dom kan åtgärda själva. Hyresvärden bryr sig inte.

Inte heller har han brytt sig om att sanda parkeringen när det varit halt och undanhållit för nyinflyttade vad det är för byggnad som ligger brevid (missbrukarboende).

Vill flytta NU men att få tag på treor i den här stan är en omöjlighet!

Sömnlös

Ett par minuters sömn om dygnet är det som gäller här hemma. Mini är nattuggla och på dagarna går det inte att sova.

Idag "tvingade" jag honom att ligga i sängen liiite längre och bara den stunden är ju helt fantastisk :)

Idag får vi besök av Pontus mamma, mormor och systerdotter, min mamma samt två av mina fastrar. Fullt upp!

En vecka

Idag är mini en vecka gammal. Tiden går fort, men ändå känns det som att den gått sakta. Kändes som att det var läänge sen vi kom hem från BB och att vi var på BB jättelänge, men här är det. En vecka senare.

En väldigt bestämd ung herre med ett himla humör ligger här brevid mig, blir ju helt kär!


Bild tagen på BB. ♥
RSS 2.0