<3

Sjuk

Idag var febern i stort sett borta, istället har hela halsen och halva käften svullnat upp, det dunkar och gör så jävla ont. Varken äta, prata eller andas är något jag velat ägna mig åt idag.

Feber

Är helt slut! Vaknade inatt och hade 39,4 graders feber, och då hade jag ändå tagit två alvedon några timmar innan. Mår med andra ord inget vidare idag, och naturligtvis lyckades febern komma precis när den inte skulle. Lucas skulle iväg till dagis, jag skulle storstäda och sedan skulle jag med Pontus och Freddan till Göteborg. Fick iväg Lucas till dagis men det andra blev det inget med.

Glimmingenrundan

Packade in unge, hund och Thonie i bilen för en Geocachingtur i Uddevalla, Glimmingenrundan hette den. Barnvagnsvänlig sa Thonie. Säkert. Genom skog, upp för berg, lera, stora stenar osv osv. Nojar för att Leon har fått detta "baby shaking syndrome" tack vare detta. När vi var fast mitt ute i ingenstans tänkte jag att det inte kunde bli värre, då började det regna. Tänkte att NU kan det inte bli värre, och då vaknar Leon och ska ha mat.

Fick iallafall min första FTF, så lite värt var det ändå.

Nybadad

Mys

Ligger och myser med Leonnoch Neya i sängen. Ungherren sparkar och viftar som en galning! Ska ge honom ett snabbt bad så vandrar vi bort till BVC!

Förbannad

Idag fick jag nog. Det var droppen. Jävlar alltså, att vissa människor prioriterar dom där spelen framför ALLT. Skiter i att det kommer bli ett jävla liv i morgon, att min sambo kommer dra härifrån efter att ha skällt ut mig efter noter, men nu är det där Xboxet väck och jag kan inte känna mig mer lättad. Lite nervös för vad komma ska, men lättad.

Förutom att det där Xboxet och dess användare driver mig till vansinne har det varit en bra dag. Solen har lyst och det har varit ganska varmt, och jag och Leon gick till stan och mötte Niklas, Sofie och Alicia. Tog en fika och pratade om allt möjligt, mycket trevligt! Inte träffat dem mer än några minuter åt gången som senaste.. många åren.

Sedan kom även Johan och när det var dags för Göteborgarna att dra sig vidare gick vi hem till honom och diskuterade viktiga livsfrågor. Typ.

Min son är inte nöjd idag, men nu har han somnat här hos mig, så ska försöka lägga honom och ta kvällspromenaden med min fina crazy innan jag också går och lägger mig.

Handikapp? Personlig assistent?

På våran långpromenad tidigare idag plockade jag även två cachar. Mini tycker detta med geocaching är sådär kul, Meya är desto nöjdare.

Dagens städning har gått sådär eftersom lilleman inte har varit på humör. När Pontus kom hem från jobbet somnade han och sov i tre timmar, sedan bad han mig att ha maten serverad varje dag han kommer från jobbet. WTF tänker jag, jag hinner knappt med Meya, än mindre all städning och mig själv ska vi inte prata om. Om jag hunnit värma en matlåda eller käkat några mackor på en dag, då får jag vara nöjd med mitt matintag.

HAN anser att "alla andra" tjejer som är mammalediga tar hand om ALLT, och killen behöver inte göra något, och så borde det vara för honom också.
JAG anser att det inte är något större fel på honom så han kan allt ta hand om sin egen skit. Eftersom jag är hemma är det för mig självklart att jag kan ta dammsugningen, damma, skura golv och tvätta och sådär, men jag är inte redo att städa efter honom för att han är lat och inte orkar slänga snusen i papperskorgen, ställa sitt använda glas i diskhon eller lägga sina smutsiga kläder i tvättkorgen, samtidigt som jag har fulla ansvaret över Leon och Meya för att Pontus ska spela för han har fanimej jobbet hela dagen och på helgen måste han vila upp sig.

Hur gör "alla andra"? Blir alla killar handikappade efter att ha fått barn och alla tjejer blir personliga assistenter dygnet runt?

Fint väder försvann visst

Det fina vädret jag såg i morse försvann visst. Nu ska jag ta mina favoriter och gå ut och gå en sväng, och sedan storstäda. Igen. Kommer aldrig förstå hur det blir så stökigt så fort.

Loggar

Geocaching

Vilken dag igår! Försov mig, fick iväg Lucas till dagis och sedan åkte jag till Thonie till Nossebro för att geocacha.

Gick bet på två, men vi plockade iallafall 16 stycken (varav några på hemvägen genom Sollebrunn). Första rundan gick vi i fem timmar innan vi pausade, till och med Meya var trött! Och tur med vädret hade vi också! När vi gick i solen var det alldeles för varmt med jacka till och med.

När jag var hemma igen vid halv åtta fick jag slänga in Meya i badrummet och bada och föna henne, hon hade lyckats få på sig något som STANK!

Disk, dusch, kvällsfixa Leon och sedan ut med hunden igen. En till kväll som denna slänger jag Xboxet åt helvete.

Lång dag

Ligger inne hos Lucas nu, han vaknade och när jag gick in pekade han på andra sängen och ville att jag skulle lägga mig, så ligger här medans han somnar om.

Haft besök av halva Pontus släkt + min pappa, mamma och bror och även Adam. Full fart hela dagen alltså! Hunnit med en massa tvätt och en promenad i solen med ungarna också :) Nu ikväll har vi (jag, Pontus, Adam och Tobbe) suttit i soffan och spelat "Draw Something", sedan tog Tobbe helvetesdisken från den här dagen och jag städade undan resten.

Nu sover Lucas och jag ska gå och borsta tänderna, sedan sängen. I morgon ska jag och Thonie åka till Nossebro och geocacha! Hoppas på fint väder!

Pontus 23 år!

Det som skulle bli en lugn och mysig dag blev inte riktigt lugn. I morse när jag nyss vaknat ringde Therese från tävlingen och dom hade kommit på att tidtagaruren osv låg på min vind. Bara att gå upp, packa ihop unge och åka till Uddevalla. Nu blir det att städa i ordning för idag fyller Pontus år så vi ska få lite besök och sådär :)

Geocaching

Leon sov i sin säng i cirka en halvtimme, sedan vaknade han och var "hungrig", men ville bara mysa, så det slutade brevid mig iallafall. Bättre lycka ikväll.

Inte blivit någon städning idag, Thonie frågade om vi skulle dra till Uddevalla och geocacha lite, det har gått nästan tre månader sedan sist så tyckte det kunde vara lite kul! Lämnade ungar hemma, tog mitt djur och så gav vi oss iväg. 2,5 timmars promenad och 14 cacher senare åkte vi hem. Thonie lurade upp mig för värsta backen någonsin! På bilden ser den inte alls hemsk ut men jag skojar inte; typ 10 meter upp var jag redan helt slut, och bilden visar cirka en tredjedel av backen.

Fått tvättat lite i morse och fortsätter nu. Vill få bort allt, ALLT! Diskat lite och ska fortsätta med städningen som blev kvar från igår. Rensade Pontus garderob nyss och har min och ungarnas kvar. Vi har helt sjuka mängder kläder allihopa och det behövs liksom inte.

Städdag

Värst vilken aktiv dag det blev då. Efter familjerätten gick jag en promenad med Meya och Lucas i en timma. Jättekul tyckte han, mindre kul tyckte hon. Det gick inte fort.
Det är otroligt vad små barn är lättroade och framför allt; fantasifulla! Fylla en flaskkork med grus, hälla ur och upprepa sjuttionio gånger, trycka ner snö i en brunn i tjugo minuter, hoppa ner från trottoaren och utöva värsta träningspasset för att ta sig upp igen, beundra varenda bil/lastbil/buss/moped/cykel som om dom vore gjorda av guld, plocka upp hundskit med bara händer, heja på alla man möter, upp och ner från trottoarkanten några gånger till, dra en stor pinne efter sig, samla så många kottar man kan i små händer. Listan kan göras lång vad han gjorde den där promenaden!

När vi kom hem blev det storstäd. Städat Lucas rum, köket och badrummet inklusive ALLT, dammsugit och skurat golv i vardagsrum (damma kvar), städat hallen (golv kvar), burit ut soporna + pappersåtervinningen, ställt alla pantflaskor i bilen, diskat och tvingat Pontus att bära upp lite grejer på vinden. I morgon är det i stort sett bara sovrum kvar, men det storstädade jag här om dagen så det lär gå fort, det är garderoben jag har lite ångest för. Rensning av framför allt skor står på schemat.

Nu är det sängen som gäller. Leon ligger nu i sin säng, så helt tomt är det brevid mig! Men han måste ju vänja sig vid att sova själv också.

Familjerätten

I morse fick vi besök av "Livets sal" tror jag det hette. Trodde det var någon av Jimmys kompisar som kom så brydde mig inte om att jag gick omkring med morgonrock och morgonfrilla. Vi diskuterade om det var människornas eller Guds val att det är krig. Tror inte att Gud har med saken att göra.

Efter detta givande samtal åkte jag och Jimmy till Framnäs och köpte en overall som jag velat ha till Leon men som var slut på Överby i rätt storlek. Hittade också ett par jättesöta skor som passar bra ihop med "skinn"jackan han fick av Nina :)

Driven på Donken sen bar det av till Trollhättan för att vara på familjerätten klockan två, så nu är även det avklarat.

Torsdag

När jag mötte mamma i stan tänkte vi äta lite, men det tänkte inte Leon. Han skrek och ville inte bli tröstad så till slut sprang vi in på Fifflers och köpte med varsin baguette hem. En minut därifrån på vägen hem tystnade han och somnade. Tajming på det där barnet alltså.

Resten av dagen har bara bestått av mys. Skönt att komma hemifrån lite och bara kunna njuta av lilleman utan alla måsten! Han kissade ner Jimmys sista rena jeans så han får gå upp tidigt i morgon, på sin lediga dag för att börja tvätta klockan sju. Jimmy är halvnöjd, jag tycker det är skitkul.

Idag har herr unge herre sovit två gånger men då bara i tjugo minuter styck. Nu har han äntligen somnat i mitt knä men jag har inte bestämt mig om jag vågar lägga honom i sängen så jag kan borsta tänderna, är rädd att han vaknar. Har redan vaknat två gånger.
Någon gång borde han väl sova?

God morgon

Sitter i köket och äter frukost medans mini ligger på madrassen i vardagsrummet och är jätteglad, pratar och sjunger (?). Låter som han försöker med något som kan liknas med sång iallafall.

Nu blir det dusch och sedan gå till stan och möta mamma när hon slutar jobba om drygt en timma.

Grästorp-promenad och mys hos mormor

Fick städat en del hemma, men får se hur det ser ut i morgon när jag kommer hem. Med två män och ett galet barn i huset är jag tveksam.

Jag och mamma pratade om det förut, om dom ens ser att det är stökigt/smutsigt, och hade pratat om detta med ett par stycken (män alltså), och resultatet verkar vara att dom helt enkelt har en lägre toleransnivå, dom ser inte. Min kusin pluggar något feministiskt/genus-grej på kvinnofolkhögskolan och pluggar/ska plugga/ska bli genusforskare vad jag förstod, kan inte sånt där. Men tänkte att det kan bli en uppgift för henne.

Iallafall.

Åkte och mötte upp Christin i Grästorp och promenerade längst med vattnet i drygt en och en halv timma. Sjukt kallt! Och ikväll har jag och Leon myst med mamma/mormor och bror/morbror. Ska sova här i natt, men just nu är mini inte helt nöjd. Galet trött men sova? Nä.

Onsdag

Just lämnat Lucas på dagis och tänkte passa på att duscha medans mini sover, sedan blir det städ (nähä!), packa och åka till Lidköping. Ska träffa Christin och inatt sover vi hos mamma.

Är helt slut så ska passa på att sova ikväll när mamma kan passa Leon lite.

God morgon

Fick något mer sömn i natt iallafall och fått iväg Lucas till dagis (där det stod en stor lapp; "Det går magsjuka.") Kul, jättekul..

Fortsätter städa lägenheten nu då, jag städar, alla stökar ner och jag får städa igen. Varje dag.

Måndag

Blev en två timmars promenad med Ida och dom galna djuren. Meya började med att springa ut i vägen, undvek som tur var att bli påkörd, Loka vandrade mitt i vägen när en lastbil glider förbi i typ 100 km/h och London var på väg att flyga ner för ett stup mot kanalen. Skaffa aldrig en sheltie. Kommer ha gråa hår innan jag är 25. Förutom dessa små incidenter var det mysigt.

När jag kom hem åkte Pontus och Lucas till Vargön så att jag skulle kunna vila, men hemmet var kaos så ställde mig och diskade och städade köket istället. Fick gjort ett par scones till kvällsmat eftersom brödet var slut, första gången och dom blev inget vidare, smakade typ bakpulver.

Nu ligger jag i sängen med en klarvaken och helt fantastisk liten bebis som är på jättebra humör och ligger och gör sina ljud och viftar och sparkar som en galning! Älskar när han är på sånt här humör, vill bara pussa! Nu vill jag dock gärna sova lite också. Återstår att se vad han tycker om det.

Nytt

Nytt från Newbie! Älskar deras kläder, synd att dom bara finns upp till storlek 68. Har liten panik, den där ungen växer för fort! På 7-veckorsdagen var vi på BVC, då var han redan 61,5 cm lång.

Sömnlöst

Min lilla unge har gjort mig helt galen i natt, vettifan om han sovit någonting. Huvudet känns som mos och jag är helt slut. Börjar fundera på om enda anledningen till att barn har en pappa är det för att dom ska bli till, för något annat görs ju inte.

Ska iallafall försöka ta mig upp ur sängen och sedan sätta igång med alla måsten. Orkar inte.

Såååå sjuk

Pontus sitter i sovrummet och spelar BF 3, och pratar/skriker med folk i ett sånt där headset. Han låter pigg och liksom hetsig. Jag går in och frågar om han mår bättre, då ändrar han tonfall och blir helt plötsligt jätteynklig och säger att han inte alls mår bra.

Sjuka män. Fy fan.

Årsmöte

Många bollar i luften nu, börjar känna av lite av både det ena och andra. Var iväg och hämtade papper från revisorn och handlade fika till årsmötet, sedan var det årsmöte och efter det styrelsemöte.

Kom just hem efter drygt 3,5 timmar och precis matat Leon. Nu ligger han och myser i mitt knä, så härligt! Var lite jobbigt att vara borta trots att det inte var speciellt länge så nu vill jag inte lämna ifrån mig honom för att skicka in alla grejer till förbundet, skriva ett par rekommendationer som ska in, vika tvätt osv osv. Listan på allt som ska göras är lång! Och Pontus har massa feber så han är ju döende såklart.

Formaterad dator

Vaknar upp med världens huvudvärk, men Pontus var först med att nämna sin migrän så det är bara att köra på, har massa att göra idag!

Igår var Johan och Sara här, Johan formaterade våran dator, så nu är den som ny! Förutom att drivrutinerna till ljudkortet inte funkade så vi är utan ljud tills vidare.

Loke är världens sötaste, haha!

Myskväll

Fått tvättat MÄNGDER med tvätt idag, och bara sovrum och kök kvar att städa. Även gått långpromenad i det helt underbara vädret och lagt ut annons på biljäveln ;)

Nu kom mamma just hit, vi ska käka gött och bara mysa. Pontus är iväg med sina jobbarkompisar i Uddevalla så passar på när han är väck! ;)

Glad kille!

Synd på att när man väl ska försöka fota dessa stunder blir bilderna kass. Måste försöka använda kameran mer och iPhonen mindre.

Mammas glada kille!

Sjuka

Mår inget vidare idag heller, likadant med Leon. Han är rosslig och grinig stackarn. Så har han fått hicka nu också, det gillar han inte.

Igår när Nina var här hade hon köpt med sig lite kläder, jättesöta tycker jag!

Torsdag

Pontus mamma kom förbi och stannade ett par timmar och efter det såg jag färdigt sista säsongen av NCIS, kommer sakna den serien. Efter 8 säsonger känns det nästan som man känner folken där i ju.

Det blev inte så mycket städning med andra ord, men tog med mig Meya och mötte upp Ida och Meyas kompisar London och Loka så dom fick leka och springa av sig så någon nytta har jag fått gjort iallafall.

God morgon

Älskar när mini låter mig få lite sömn! Inatt vaknade han inte alls mer än för mat någon/några gånger. Har inte riktigt koll på det där eftersom han har gett mig möjligheten att amma när jag halvsover. Nu ligger han på sin såndär fårfäll och sprattlar, ler och pratar. Jag tycker om han lite mer för varje dag tror jag.

Hunnit gå en snabbis med Meya, betalat räkningar (bättre sent än aldrig) och bokat tid på familjerätten så Pontus kan bli pappa på papper någon gång. Har ringt dit hur många gånger som helst men dom har ju varit sjuka i evigheter tydligen. Nu tänkte jag käka något snabbt och sedan städa så länge Leon tillåter, hade varit skönt att bli färdig någon gång. Det blir ju så att man börjar, men så blir man avbruten innan det är klart och så hinner det bli ännu mer stökigt innan man börjar om igen. Så håller det på.
RSS 2.0